Life is a pitch
info@lifeisapitch.nl

Voor bedrijven verzorgen wij maatwerkprogramma's die in duur variëren van 1,5 uur tot 2 dagen, afhankelijk van de vraagstelling. Onze doelgroep bestaat uit professionals en managers. 

Personal branding gaat over jezelf als sterk merk neerzetten, zodat je een positieve reactie oproept bij jouw doelgroep. Concreet gaat het over op een aansprekende wijze communiceren over je talenten en aanbod, zodat (interne en externe) opdrachtgevers geïnteresseerd raken in wat jij te bieden hebt. Om dit te kunnen doen is het voor professionals en managers van belang dat zij helder hebben waar hun unieke talenten liggen en hoe zij zich van anderen onderscheiden. Wij leggen in onze trainingen en workshops nadrukkelijk de relatie tussen iemands talenten en drijfveren, de keuzes die iemand maakt en de wijze waarop iemand zich presenteert en profileert. Zowel de organisatie als de professional hebben er belang bij dat de professional opdrachten doet die aansluiten bij diens talenten, voorkeuren en stijl. De professional komt het best tot zijn recht, is gemotiveerd en levert optimale prestaties.

 

Voor wie?

Personal branding is interessant voor professionals en managers die voldoen aan één (of meer) van de volgende beschrijvingen:

  • Het is belangrijk voor hen dat ze zich aansprekender en krachtiger profileren binnen de organisatie en richting klanten.
  • Ze staan voor een volgende stap in hun loopbaan en willen daarin een goede keuze maken.
  • Ze willen zich aansprekend en onderscheidend leren profileren, zodat zij in aanmerking komen voor de opdrachten of rollen die het best bij hen passen. 

Wat levert personal branding op?

  • De deelnemer heeft inzicht in zijn belangrijkste talenten, drijfveren en waarden.
  • Hij weet wat zijn unieke meerwaarde is én bij welke opdrachten en klanten dit past.
  • De deelnemer maakt bijpassende keuzes: op welk werk wil ik me (meer) gaan richten, hoe kan ik mijn communicatie laten aansluiten bij wie ik ben en waar ik voor sta?
  • De deelnemer vertelt op een aansprekende manier over zijn talenten en aanbod richting (interne en externe) klanten.
  • Hij zet zijn talenten gemotiveerd in en verdiept zijn expertise.
  • Met als resultaat dat hij vaker herkend en gevraagd wordt door aantrekkelijke opdrachtgevers

Afhankelijk van de duur en de specifieke vraagstelling kan het accent liggen op verschillende aspecten. Zoals het onderzoeken van talenten en drijfveren, zichzelf aansprekend profileren en het maken van keuzes en daadwerkelijk overgaan tot actie. Onze programma’s kenmerken zich door hun interactieve, persoonlijke en doelgerichte karakter.

 

Opdrachtgevers

Onder meer Agentschap NL, Theater Instituut Nederland, ING, Imtech, Ernst & Young, MEE, Gemeente Nijmegen.

"Ik heb deelgenomen aan de cursus Life is a Pitch. Wat een goede cursus is dat! Ik heb al vele cursussen gedaan in mijn loopbaan, maar deze was veruit de beste. In een razend maar beheerst tempo wordt zeker 3 maanden persoonlijke coaching gedaan. Chapeau voor Anoek en Marjolein" (Patrick, interim adviseur AgentschapNL)

"Positief, zeer veel persoonlijke aandacht en ruimte voor eigen inbreng. Niet schools gegeven. Humor. Fijne cursus!" (deelnemer Theater Instituut Nederland)

 

Masterclasses

Ook geven wij masterclasses die verdieping bieden op één van de facetten van personal branding.

Masterclass: Maak indruk! 

Een eerste indruk is snel gemaakt. En niet eens zo makkelijk te herzien. Welke eerste indruk maak jij eigenlijk? En klopt dat met wie je bent? Kun je wel altijd ‘jezelf’ zijn?

In deze masterclass leer je hoe je overkomt op anderen, hoe je ervoor zorgt dat die eerste indruk goed is en laat zien wie je bent. Zodat je goed voor de dag komt bij een sollicitatie- of acquisitiegesprek.

 

Masterclass: Waarmee maak jij het verschil?

Natuurlijk ben je uniek. Maar wat onderscheidt jou nou van al die anderen op de (arbeids)markt? Welke talenten en kwaliteiten zijn kenmerkend voor jou? En welke wil je naar voren schuiven in je werk en communicatie?

In deze masterclass krijg je zicht op jouw sterke punten en hoe jij je daarmee onderscheidt in je werk.

 

Masterclass: Waardevol werken

Waarom klik jij zo goed met de ene organisatie en veel minder met de andere? Ben je op zoek naar handvatten om de voor jou beste werkgever(s) te kiezen? Wil je doen wat belangrijk is voor jou en je plezier geeft?

Waarden en drijfveren spelen een belangrijke rol in de match tussen jou en anderen, zowel in werk als privé. In deze masterclass breng je je eigen waarden en drijfveren in kaart. Zo fungeren ze daarna als kompas bij de (loopbaan)keuzes die jij maakt.

 

Masterclass: Jezelf aansprekend profileren

Natuurlijk heb jij van alles in huis en past die ene baan of opdracht uitstekend bij je. Maar hoe overtuig je die opdrachtgever/werkgever daarvan? Hoe zorg je dat jij er uitspringt ten opzichte van al die anderen? En hoe maak jij je communicatie op de arbeidsmarkt persoonlijk en onderscheidend?

In deze masterclass leer je hoe je zo kunt communiceren dat je opvalt bij de organisaties waar jij aan de slag wilt.

 

Masterclass: In actie!

Met jouw sterke merk zit het wel snor. Je weet wat jou onderscheidt van anderen en hoe jij je aansprekend presenteert. Maar het verwerven van opdrachten stel je uit. Vind je het moeilijk om te bellen naar die potentiële klant of relevante relatie? Voel je weerstand om jezelf te moeten verkopen?

In deze masterclass leer je hoe je ondanks die weerstand tóch in actie komt. Sterker nog: je gaat direct aan de slag! Zodat je naar huis gaat met één of meerdere afspraken.