Over mij

Marjolein Kortleve

Als coach help ik mensen graag bij het vergroten van hun zelfinzicht én hun persoonlijke effectiviteit. Daarom bestaat een coachtraject bij mij bijna altijd uit de combinatie van het analyseren van jouw gedrag en motieven en het komen tot heel concrete handvatten om effectiever met situaties om te gaan. De balans zal daarin verschillen, afhankelijk van jouw coachvraag.

Zo zullen wij ons verdiepen in wat jou belemmert om effectiever met situaties om te gaan en wat jou kan helpen om hier stappen in te maken. Tegelijkertijd kunnen wij oefenen met lastige situaties/gesprekken en zullen leerdoelen vertalen naar concrete acties die jij in de praktijk kunt gaan uitvoeren.

Dit kan bijvoorbeeld gaan om: herstellen van stressgevoelens en verbeteren van je werk-privé balans, effectiever communiceren bij weerstand en conflicten, versterken van je leidinggevende vaardigheden en het maken van een loopbaanstap die bij je past.

In mijn werk heb ik profijt van de verschillende coachleergangen die ik volgde en mijn ruime ervaring als coach, assessment adviseur en mediator. Naast “brede” coachopleidingen volgde ik een opleiding in coaching bij stressproblematiek en de opleiding tot ACT-coach (acceptance & commitment therapy). Voor meer informatie over mijn achtergrond kijk je op LinkedIn

Anderen zeggen over mij:

“Marjolein is een scherpe adviseur en coach, iemand die goed aansluit bij verschillende loopbaan- en ontwikkelvragen. Als coach raakt zijanderen door haar inlevingsvermogen die zij combineert met een pragmatische- en doelgerichte aanpak.” (Senior adviseur leren en ontwikkelen)

“Als bij het begin tegen mij gezegd was dat ik zonder stress kon gaan slapen, had ik nooit geloofd dat dit zou kunnen, maar toch is het gelukt. Marjolein gaf mij het gevoel alle tijd en aandacht voor mij te hebben. Op een vriendelijke wijze en zonder oordeel heeft ze mij inzichten meegeven die ik de rest van mijn leven zal meenemen.” (Verpleegkundige)

“Met aandacht en het stellen van de juiste vragen stelt Marjolein mij in de gelegenheid doelgericht te werken aan mijn ontwikkeling. Met haar open houding en betrokkenheid ervaar ik Marjolein als een heel prettige en kundige coach.” (Algemeen directeur zorgorganisatie)

“Toen ik op een kruispunt stond ontmoette ik Marjolein als coach. Zij won snel mijn vertrouwen met haar vriendelijke en professionele benadering. Door het stellen van de juiste vragen liet ze mij mijn eigen conclusies trekken. Terugkijkend kan ik zeggen dat zij effectief was. Sindsdien heb ik belangrijke stappen gezet in mijn loopbaan. Ik kan haar zeker aanraden.” (Senior Relationshipmanager bank, boardmember NIP)

“Een aandachtsvolle consultant, met een zeer scherpe en tegelijk vriendelijke blik. Zij weet helderheid te scheppen binnen persoonlijke leertrajecten. Steekwoorden: fris, droge humor, zorgvuldigheid.” (Trainer/actrice)